Zamieszczone przez sebwiecz
Zobacz wpis
Kamera cofania
Zwiń
X
-
-
Jest tylko jedno ale... element "5j0827229" jest metalowy, ogólnie to dobrze że jest coś takiego ale obawiałbym się o ewentualne korozje, chyba jakąś uszczelkę dać aby nie było bezpośredniego styku klapa-osłona.
Ale ogólnie fajnie wiedzieć że takie cudo istnieje.
Ktoś podłączał może kamerkę z ali przez konwerter sygnału do amundesna ? tak jak wspominałem na początku, dla przypomnienia:
Kamerka:
https://www.aliexpress.com/item/Spec...ceBeautifyAB=0
Dekoder czy jak się to zwie:
https://www.aliexpress.com/item/RNS3...ceBeautifyAB=0
Ma to działać z amundsen+ o ile dobrze nazywam radio, RNS315 z navi i bluetooth
Wiem że ori kamerki są drogie i dlatego też szukam jakiejś alternatywy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aryziomex Zobacz wpisJest tylko jedno ale... element "5j0827229" jest metalowy, ogólnie to dobrze że jest coś takiego ale obawiałbym się o ewentualne korozje, chyba jakąś uszczelkę dać aby nie było bezpośredniego styku klapa-osłona.
Ale ogólnie fajnie wiedzieć że takie cudo istnieje.
Ktoś podłączał może kamerkę z ali przez konwerter sygnału do amundesna ? tak jak wspominałem na początku, dla przypomnienia:
Kamerka:
https://www.aliexpress.com/item/Spec...ceBeautifyAB=0
Dekoder czy jak się to zwie:
https://www.aliexpress.com/item/RNS3...ceBeautifyAB=0
Ma to działać z amundsen+ o ile dobrze nazywam radio, RNS315 z navi i bluetooth
Wiem że ori kamerki są drogie i dlatego też szukam jakiejś alternatywy
poza tym tam z założenia nie leci woda, a kamera sama z siebie ma uszczelnienie jak klamka seryjna
równie dobrze mógłbyś wymieniać śruby w klapie żęby nie zardzewiały - nie ma co przesadzać
nie wiem jak u Ciebie z radiem - bo do mojego amundsena nie potrzeba żadnego konwertera... po prostu p&p
Komentarz
-
-
dzida_ nie moje auto tylko kolegi ale chodzi o to że kamerkę którą podesłałem jest na "cinch" i chodzi o to aby podłączyć takowe pod ori radyjko a żeby to uczynić to podobno potrzebuję właśnie dekoder (z tego co wyczytałem)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aryziomex Zobacz wpisdzida_ nie moje auto tylko kolegi ale chodzi o to że kamerkę którą podesłałem jest na "cinch" i chodzi o to aby podłączyć takowe pod ori radyjko a żeby to uczynić to podobno potrzebuję właśnie dekoder (z tego co wyczytałem)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aryziomexHmm, można więcej info prosić ?? Ori kamerka jest zakończona wtyczką, jeśli to by zadziałało to nie potrzebowałbym dekodera żadnego. Dzięki.
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Komentarz
-
-
No i jest lekki problem ponieważ ja chcę to zrobić w yeti przed FL a tam wszystko jest opisane dla O3 albo jak Enriquez w swojej S3, w yeti jest RNS315+
jestes pewien że da się podłączyć zwykła kamerkę nawet chińska z żółtym czinchem do radia bez żadnej ingerencji ?? jedyna ingerencja to uwalenie kabelka i zarobinie "krokodylkami" podłączenie i zakodowanie ?
Komentarz
-
-
Rns315 ma wtyczkę 26pin i gdyby się dało wpiąć same konektory w odpowiednie miejsce to byłoby super ale wątpię aby to zadzialalo, najlepiej aby kolega Enriquez się wypowiedział i poratował swoją wiedzą, możliwe że już ten temat był przerabiany przy okazji O2fl tam jest identyczne radio ale tematu nie mogłem znalezc.
Komentarz
-
-
dzida_ Tak więc w O3 to by się udało to o czym piszesz czyli obcięcie końcówki i zarobienie konektorami, niestety w Yeti tego nie uczynisz, a to wszystko spowodowane tym że w O3 masz wpięcie na kamerkę NTSC a w O2fl jak i w Yeti musisz mieć kamerkę RGB a więc bez konwertera ani rusz. Tak więc dzięki za namiar na "wanienkę" do której można zamocować otwieranie klapy bagażnikaOstatnio edytowany przez aryziomex; 17412.
Komentarz
-
-
dzida_ nie wiem po co obcinałeś cincha z kamery? Nie prościej wyciągnąć z radia gniazdo cinch i masz możliwość rozłączania przy ewentualnym demontażu radia?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisdzida_ nie wiem po co obcinałeś cincha z kamery? Nie prościej wyciągnąć z radia gniazdo cinch i masz możliwość rozłączania przy ewentualnym demontażu radia?
Komentarz
-
-
dzida_ przez wyciągane miałem na myśli dołożenie pinów z kawałkiem kabla zakończonym gniazdem Cinch.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpisdzida_ przez wyciągane miałem na myśli dołożenie pinów z kawałkiem kabla zakończonym gniazdem Cinch.
Komentarz
-
-
aryziomex nie zrobiłeś czasem jakiegoś pliku jak do lusterek jak to pozakładać ??
Zastanawiam się czy te "graty" z Twoich linków podejdą do mojej O2FL kombi z Columbusem?
...Moje Cappuccino MPi...
jest jeszcze Fabia 2 FL 1.2 MPi + LPG
sprzedana O1 1.6 MPI AKL + LPG
wcześniej Corsa 1.0 12V "WŚCIEKŁY LITR"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Przemek_i Zobacz wpisaryziomex nie zrobiłeś czasem jakiegoś pliku jak do lusterek jak to pozakładać ??
Zastanawiam się czy te "graty" z Twoich linków podejdą do mojej O2FL kombi z Columbusem?
Komentarz
-
Komentarz